Yoga is a light, which once lit, will never dim.
The better your practice, the brighter the flame

BKS Iyengar

Undervisere

 

Hos os bliver du undervist af certificerede Iyengar yoga lærere; en uddannelse, der tager minimum 6 år.

Vi opkvalificerer os hele tiden ved selv at tage undervisning fra- og modtage feed back fra Iyengar yoga lærere nationalt og internationalt, med mere erfaring end os selv. Vi gør det ofte sammen, så vi kan sparre med hinanden undervejs.

Du er derfor sikret en grundig, sikker hatha yoga undervisning af højeste kvalitet; tro mod BKS Iyengars metode.

Vi har sidst taget førstehjælps kursus den 7. januar 2023.

Tine Lassenius

Certificeret Iyengar yoga lærer siden 2014 – Indehaver af Vedbæk Yoga siden 2009

Medlem af Iyengar Yoga Foreningen, Danmark

Cand polit / MSc Economy & Master Practitioner in Business Coaching

Varm, helende og dedikeret – krydrer med noter af meditation og filosofi – elsker at chante  

Tine Lassenius underviser i Iyengar Yoga og leder Vedbæk Yoga.

Hun har 30 års erfaring med Iyengar® Yoga. Dertil er kommet meditation, mantra chanting, yogafilosofi, vedisk astrologi (jyotish) og ayurveda. Iyengar yoga var engang en spændende teknik, hun som ung karrierekvinde gerne ville lære for at opnå mere balance. Nu er den blevet en livsstil, hun aldrig slipper. I 2009 stiftede hun Vedbæk Yoga sammen med Mette Vulpius.

Kernen i hendes undervisning – er nærværet. En varm insisteren på at inspirere og motivere til udvikling gennem øget indre ledelse, balance, heling og nærvær – det bedste værn gennem  livets ups and downs. Hendes undervisning er enkel og legende – krydret med filosofiske noter – og et gran alvor, disciplin og kærlig udfordring. Den adresserer både krop, sind og sjæl, – og hun absolut elsker at chante på sanskrit.

Tine arbejder også med lederudvikling, lederkommunikation, erhvervs coaching og personlig udvikling gennem sit firma Lassenius Advice.

‘Hver dag er jeg taknemmelig for Iyengar yogaens helende effekter og den kreative energi og selvindsigt, jeg oplever på måtten. En meget enkel, naturtro, ligefrem livsstil, som bringer hverdagens små, store mirakler og eventyr med sig. Den er for mig helt enestående til at opretholde indre glæde og balance i mit liv, – og vigtigst af alt: styrker mit nærvær, så jeg kan leve nu… 

Jeg er BKS Iyengar og hans familie, mine Iyengar yoga lærere og elever evigt taknemmelig for alt, hvad jeg har lært – og deler derfor hjertens gerne ud af min glæde og erfaring’

Irene Bøggild

Certificeret Iyengar yoga lærer siden 2022

Medlem af Iyengar Yoga Foreningen, Danmark

Phd Geofysik

Irene Bøggild både underviser i Iyengar yoga – og er fast vikar hos Vedbæk Yoga.

Hun har mere end 10 års erfaring med Iyengar® Yoga praksis, og har inden hun blev lærer bl.a. været flittig elev hos Tine, og deltaget på flere af Vedbæk Yogas retreats til Indien og Sydfrankrig.

Glad, nysgerrig detalje nørd i yogaens innovation lab

Irene er kendt for sin korrekte tilgang til yogastillingerne, som hun smukt varierer i sine veltilrettelagte programmer. Hun nørder gerne med detaljer, der betyder meget for at opnå den bedste effekt. Til det bruger hun en åben, nysgerrig og undrende tilgang til yogaen – et rent Innovation Lab for hende. Hun er nænsom og over dig, hvis du har skader eller skavanker, der skal tages hensyn til, og du lærer at arbejde med dem og tage vare på dig selv, så de forhåbentlig bliver mindre og aftager med tiden.….

Til daglig arbejder Irene som kvalitetsansvarlig indenfor pharma- og life science industrien.

‘I Iyengar yoga finder jeg en indre ro i både krop og sind, som jeg ikke kan undvære. En god yoga praksis er for mig meget helende, og forøger mit fysiske – og mentale velvære. Det støtter mig i en aktiv og travl hverdag som både mor, Iyengar yoga lærer og karrierekvinde’ 

Gitte Bechsgaard

Certificeret Iyengar Yoga lærer, Indehaver af Vidya institute, Toronto, Canada – siden 2003

Phd Psykologi

Gitte Bechsgaard har mere end 30 års erfaring med Iyengar yoga. Som gæstelærer tilbyder hun meget kyndigt konsultation i jyotish (østlig astrologi) – som kan være en meget bevægende oplevelse…

Hun har dedikeret hele sit liv til yogaen, og er forfatter til flere bøger inden for yoga filosofi, spiritualitet og psykologi. Hun afsluttede sin Phd i 2012 om Patanjali’s Yoga Sutras. Hun har siden 2003 studeret de Vediske søster discipliner hos sin indiske lærer, guru Sri Krishan Mantriji. Studierne rummer bla Vedisk Astrologi, Mantra Shastra og det gamle sydøstasiatiske sprog Sanskrit. Gitte er en kæmpe international kapacitet at have med ombord.

Moderlig, omsorgsfuld sødme og klarsyn

Gitte har undervist mange nationaliteter i Iyengar yoga, yogafilosofi og jyotish – og hjulpet sine elever med at finde deres livsretning, nye perspektiver eller afklaring ift livets store eksistentielle spørgsmål. Hun ser sine elever med en omsorgsfuld sødme og klarhed – som de mennesker, de virkelig er. Derved kan hun støtte dem til at udvikle sig – også på et sjæleligt plan, så de udfolder sig bedst muligt i forhold til deres potentiale, livsretning og livsformål – deres dharma.

Jyotish konsultation 

Gitte tilbyder Jyotish konsultationer, møntet på dig, der har en dedikeret tilgang til at ville udvikle dig som menneske, kombineret med en god yoga interesse og / eller praksis. Det kan støtte dig i at blive mere klar på livets store temaer – såsom

  1. hvorfor du er her
  2. hvad dit livsformål (dharma) er
  3. hvilken retning, du skal arbejde videre i
  4. hvad der er gavnligt for din videre udvikling både på det sjælelige, mentale og fysiske plan
  5. om mulighederne for valg af retning i forhold til store, afgørende livsvalg
  6. Kærlighed, partnerskab og relationer

Læs mere her

Book – Indbetal på konto i Danske Bank – 3409-0010701872 (skriv dit navn & jyotish) & send mail her: tinekramp@vedbaekyoga.com

Læs uddrag af Tines interview med Gitte om hendes bog – ‘Yoga and Alignment – from the Upanishads to BKS Iyengar’

Celine Sofie Lassenius 

Iyengar Yoga elev i mange år – opfostret med det.

Bachelor (BSc) i fødevarer og ernæring

Celine er uddannet med særligt fokus på viden om tarmens bakterieflora og dens indflydelse på vores generelle sundhed og velbefindende, det såkaldte human microbiome. Hun har et indgående kendskab – også via egen kropslig erfaring – til tarmen, til sundhed, balancer og ubalancer og til at drage selvomsorg gennem sund, økologisk, grøn, lokalt dyrket kost og ernæring. Gennem ophold i Indien har hun ligeledes lært om de ayurvediske principper for heling, balance og ernæring – og har en stor passion for at koble seneste østlige og vestlige viden på området.

Sundhedsbevidst madglad madæstetiker – kreerer de vildeste, kærlige, smukke, grønne måltider 

Celine deltager- og har ansvar for indkøb og madlavning på vores retreats, som vi laver i fællesskab. Hun underviser også i den seneste nye viden omkring kost og ernæring. Forskning og ny viden indenfor dette felt udvikler sig nemlig kolossalt i disse år. Hun deler også flittigt ud af sine madlavningsfif og lækre, sunde opskrifter.

Til daglig er Celine souchef på en af Københavns lækreste og mest trendy grønne restauranter.

Individuel konsultation 

Du kan booke din egen konsultation med Celine, hvor i sammen drøfter omlægning af din livsstil, inspiration til at leve sundere uden at føle, at du ‘mister eller skal give afkald på noget, som du kommer til at savne’. Du vil snarere opleve det som en ny gave til dig selv – som en enorm kærlig selvomsorg og forkælelse. Du får nemlig inspiration og konkret input til et mere grønt og facetteret forhold til din madlavning og kost. Det nærer kærligheden til kroppen og til den mad, du indtager med omhu og nænsomhed.

‘Iyengar yoga er ikke den nemmeste yogavej at vælge som helt ung, men jeg ved helt ind i min rygrad, at det er den bedste. Jeg mærker dyb, dyb effekt af den helt fænomenalt helende yogaundervisning, jeg i årenes løb har været heldig at modtage fra mine lærere i Danmark og internationalt. Mit barndomshjem har altid været fyldt af yogier, og BKS Iyengar hænger selvfølgelig på væggen hjemme. Yogaen hjælper mig særligt i forhold til mit livs ups and downs og ikke mindst i forhold til stress i forbindelse med eksamen – her kan Iyengar yoga noget helt særligt’

Book – Indbetal 600 dk (45 min konsultation incl. nyeste kostråd) på konto i Danske Bank – 3409-0010701872 (skriv dit navn & Ernæring) & send mail her: tinekramp@vedbaekyoga.com

Dette kvalitetsmærke viser, at din yogalærer er certificeret Iyengar yoga lærer. For at blive certificeret, og for at kunne anvende dette mærke, er læreren internationalt eksamineret efter grundig, mangeårig træning og uddannelse i metoden.  Læreren skal i øvrigt løbende vedligeholde og opkvalificere sine undervisnings kompetencer, og have en stabil egen yoga praksis, hvilket læreren forpligter sig til at dokumentere på årlig basis. Certifikatet er således et tegn på excellence, klarhed og forståelsesdybde.