Yoga teaches us to cure what need not be endured
– and endure what cannot be cured

BKS Iyengar

Om Vedbæk Yoga siden 2009

Vores afsæt og intension

Iyengar yoga og de mere end 2000 år gamle sydøstasiatiske, vediske traditioner, er vores evige, ufravigelige afsæt – rigt, tidløst og mere relevant end nogensinde før i vores verden, som desværre mere end nogensinde kalder på at genfinde balance og bæredygtighed.

Og hvorfor nu det?

Denne visdom er så vis og kompakt, at den kan lære os alt om livet – hele livet igennem – om kroppen, sindet og sjælen – om at tage vare på balancen og enheden mellem dem – og om hvordan vi lever i overensstemmelse med de universelle, etiske principper. Om at opdage ubalancer og lære principper og teknikker, så vi selv kan praktisere for at bringe os tilbage i balance – med os selv, andre levende medskabninger og naturen. Men det er som om vi har glemt at drage nytte af den i vores verden, og det er på høje tid, at vi tager den frem igen, og lader os berige af den for at finde og vise nye veje frem.

Derfor underviser vi – og modtager selv undervisning – ud fra en intension om at søge dybere ind i visdommen for at beriges af den og

1) Opbygge stamina, så vi kan stå stærkere, når livet indimellem bringer os i stormvejr

2) Vedvarende bidrage mere genuint i verden – hele livet igennem

Det klassiske symbol herpå er en lotus blomst, der ren og hvid vokser op af mudderet, og åbner flere og flere… og endnu flere… kronblade. 

Vores vision

At gøre vores elever i stand til gennem egne handlinger, tanker og bevidsthed at opbygge deres egen bæredygtige yoga-livs-praksis som et redskab til heling og udvikling – og som et værn mod livets store storme.

Vores formål

Vores formål er at dele vores viden og erfaring ved at undervise i Iyengar yoga og de vediske traditioner – vi gør de med respekt og ydmyghed for vores lærere og traditionen, funderet helt tilbage til de dybeste rødder i klassisk indisk hatha yoga og filosofi –  tilpasset en sund, nutidig livsstil og livsalignment. 

Vores værdier

Forbundethed – Vi arbejder med en forståelse af, at alt og alle er forbundet. Hvis eller når forbundetheden f.eks. til os selv synes mistet, arbejder vi med at genskabe den. Det gør vi bl.a. ved:
– at være kompetente og anvende de efter vores mening bedste og mest effektfulde yogateknikker
– skabe et sundt, inkluderende fællesskab omkring vores aktiviteter, hvor vi alle kan være, lære, nære og vokse.

Satya – Sandhed – Vi arbejder med en forståelse af at det, at søge sandheden, er en del af vores yoga praksis og dermed det at hele og vokse som menneske, for det frigiver livsenergi – og støtter os i at blive hele mennesker. Det gør vi blandt andet ved nænsomt at italesætte, rumme og støtte dig som elev hos os i at overkomme frygt, indsigter og andre observerbare barrierer, der opstår på måtten; et helt naturligt vilkår for din udvikling.

Ahimsa – Kærlig venlighed / ikke-vold – Vi arbejder med en forståelse af, at det er nærende at modtage og give kærlig venlighed og nænsomhed i vores arbejde på måtten og i livet udenfor måtten – både i forholdet til os selv – og i forholdet til vores medmennesker. Det gør vi blandt andet ved at inddrage ahimsa som praktisk begreb i vores undervisning, gennem brugen af props og modifikationer af stillinger der ellers vil kunne gøre skade, ved at opfordre til at begynde at bemærke de mere subtile måder, vi f.eks. taler og behandler os selv på – eller tænker om andre på.

Vi stiler efter kvalitet i verdensklasse

Vi arbejder dedikeret og fokuseret. Vi stilerefter at:

– inddrage erfaring og viden om Iyengar yoga og de vediske traditioner i verdensklasse

– levere en sammenhængende, høj, sikker kvalitet i vores undervisning og aktiviteter

– skabe et sundt yoga fællesskab for vedvarende læring og udvikling

– levere bæredygtig og naturnær undervisning

Derfor samarbejder vi med nøje udvalgte gæstelærere fra både ind- og udland. Det muliggør, at vi kan tilbyde et inspirerende og udviklende program til dig som vores elev, som er tro mod vores formål.

 

Stiftet af Mette Vulpius og Tine Lassenius i 2009

I 2009 stiftede Mette Vulpius (tv) og Tine Lassenius (th) Vedbæks første yoga center – Vedbæk Yoga
– for at tilbyde den unikke Iyengar Yoga og udbrede mere viden om de vediske traditioner lokalt i Vedbæk og Nordsjælland

Velkommen i vores åndehul og yoga community,
hvor du kan komme og lære lige som du er

Namaste,

Tine Lassenius

Underviser, certificeret Iyengar yoga lærer
Indehaver af Vedbæk Yoga siden 2009

Det siger vores elever

Jeg har boet forskellige steder i verden og dyrket yoga, til stor glæde for krop og sjæl.
De sidste mange år med Vedbæk Yogas Iyengar yoga.

Grundigheden og dybden af netop denne form for yoga, og Tines fokus på detaljen og den enkelte elev gør, at jeg føler en konstant udvikling, som jeg ikke ville opnå ved f.eks. at praktisere alene.

Marie Louise, elev siden 2013

Jeg sætter pris på det store fokus, der er i Iyengar yoga,

på at gøre øvelserne korrekt.

Der er færre dynamiske øvelser med tempo.

 

Malene, elev siden 2012